Met het Aandelenmarktspel beleven leerlingen de spanning van het handelen op de beurs. Een stroom van nieuwsberichten via radio- en tv-bulletins beïnvloedt daarbij continu de koersen.
Na een turbulente handelsweek blijkt welk team de meest succesvolle beurshandelaren heeft. Doe mee en beleef de spanning!

Hoe werkt het?

Het doel van het Aandelenmarktspel is de waarde van je investeringen te maximaliseren. Elk team begint met een banksaldo van £50.000. Dit kan worden belegd in negen fictieve bedrijven en de US dollar.
De aandelenkoersen en de wisselkoers van de US dollar worden grotendeels bepaald door de informatie van de nieuwssite en de nieuwsbulletins op radio en tv. De koersen reageren ook op het variëren van het handelsvolume tijdens de game. Daardoor is elke game uniek.
Het team met het hoogste totale vermogen na afloop van de handel op vrijdag, wint de game. Het totale vermogen wordt bepaald door de waarde van de portefeuille plus het banksaldo.
U kunt de Dealingroom-versie in vier talen inzetten in de computerklas, maar ook de Engelstalige Trading Floor-versie gebruiken op locatie.

Voor meer informatie: aandelenmarktspel.nl