Finaledag

Verslag en uitslag finaledag Bizzkidz 2018

Klik hier voor alle foto's van de finaledag!

Na vier intensieve voorrondes plus twee halve finalerondes via het internet, waren op zaterdag 14 april de beste teams aanwezig voor de landelijke finaledag bij het Bezoekerscentrum van De Nederlandsche Bank in Amsterdam.

Finale Bizzkidz ManagementCompetitie

Van de duizenden leerlingen uit Nederland en België waren 11 teams doorgedrongen tot de finaledag. De finaleteams werden naar opleidingsniveau verdeeld over twee finalepoules waarin zij gedurende 4 finalerondes het fictieve bedrijf DigiSoft marktleider moesten maken in de zwaar concurrerende markt voor educatieve en entertainment games.

De teams werden 's ochtends gastvrij onthaald met koffie, thee en koek. Vele teams waren al vroeg uit de veren om op tijd in Amsterdam te kunnen zijn. Er waren onder andere teams uit Almelo, Winterswijk, Dronten, Amersfoort, Laren, Middelburg en Assen.

Nadat iedereen was bijgekomen van de reis werd de dag geopend en de teams welkom geheten in de filmzaal van het DNB Bezoekerscentrum. Het woord was aan de spelleider Leo Bodelier, die de teams nog enkele tips meegaf. Vervolgens namen de teams plaats en kregen zij de inlogcodes van het finalespel uitgereikt. De finaledag was begonnen!

Finaledag Bizzkidz Management Competitie

Er werd druk overlegd door de teams en aan de hand van de beschrijving van het fictieve bedrijf DigiSoft werden de strategieën uitgestippeld. Het doel was om een zo hoog mogelijke winst te behalen en marktleider te worden in de zwaar concurrerende markt voor Educatieve en Entertainment games.

Finaledag Bizzkidz Management CompetitieDe eerste ronde duurde 45 minuten en er moesten beslissingen worden genomen ten aanzien van de prijsstelling, productie, verkoopinspanningen etcetera. Dit alles in een markt waarin groeipercentages van wel 50% tot de mogelijkheden behoorden. Geen eenvoudige opgave dus. Het was van cruciaal belang om een goede eerste ronde te spelen als basis voor de overige rondes die nog gingen komen.

Finaledag Bizzkidz Management Competitie

Na ronde 1 was er een korte pauze waarin de deelnemers zich konden ontspannen. Tijdens deze korte pauze was de spelleiding druk bezig alle beslissingen te verwerken en de resultaten te berekenen van ronde 1.

Bij de start van ronde 2 bleek dat in poule A het team LTS Management van Laar en Berg uit Laren een voorsprong had op de concurrenten, terwijl in poule B het team AVFC van het Willibrord Gymnasium uit Deurne op de eerste plek stond en de verschillen tussen de teams nog erg klein waren.

Finaledag Bizzkidz Management CompetitieDe druk werd voor de leerlingen verder opgevoerd. Terwijl er elke ronde weer nieuwe marktinformatie werd vertrekt, kregen de teams nog maar 35 minuten per ronde. Na het nemen van de beslissingen van ronde 2 was het tijd voor een uitgebreide lunch, die prima verzorgd was door de catering van De Nederlandsche Bank.

Finale Bizzkidz ManagementCompetitie

Het middagprogramma werd geopend door de spelleider die een tussenstand gaf van beide poules en met een aantal goede tips kwam voor het vervolg van de finale. Door een tekort aan gekwalificeerde uitzendkrachten kreeg het bedrijf te maken met logistieke problemen. Hier moesten de teams goed op in weten te spelen. Nog steeds maakte iedereen kans op die prachtige prijzen.Finaledag Bizzkidz Management CompetitieMet de resultaten van ronde 2 en deze nieuwe marktgegevens als uitgangspunt moesten vervolgens de beslissingen voor ronde 3 worden genomen. Tegelijkertijd kregen de docenten en meegereisde begeleiders een leuke interactieve en leerzame rondleiding in het DNB Bezoekerscentrum. Niet alleen voor docenten, maar ook voor leerlingen een echte aanrader.Finaledag Bizzkidz Management CompetitieDaarna was er tijd voor een korte pauze en het verwerken van de beslissingen van de derde ronde door de spelleiding. Nu ging het erom spannen! De teams bereidden zich voor op de alles beslissende laatste ronde. Alles werd uit de kast gehaald en de spanning was te snijden. Welk team zou de beste marketingmix hebben en de orders in de wacht slepen?

Finaledag Bizzkidz Management CompetitieDe nieuwe informatie stond alweer klaar op de spelsite en daaruit bleek dat de markt voor de educatieve software verzadigd begon te raken. De markt voor de entertainment software groeide daarentegen nog steeds sterk en er waren dus nog goede vooruitzichten in de markt voor PlaySoft. Genoeg stof tot nadenken dus!

https://www.dnb.nl/over-dnb/dnb-bezoekerscentrum/dnb350261.jsp

Uiteindelijk was iedereen klaar met zijn beslissingen en konden de teams zich ontspannen met een drankje en een hapje. In de tussentijd werden de laatste beslissingen verwerkt om tot de winnaars te komen en werden voor alle finalisten de deelnamecertificaten en de goody bags klaargelegd.

Na een dag vol spanning en onverwachte gebeurtenissen was het moment van de prijsuitreiking aangebroken. Af en toe werd er al zenuwachtig gefluisterd wie de winnaars konden zijn, maar er was nog niets zeker.

De derde prijzen waren voor VVG In-Ears van CS Vincent van Gogh en JSF Top Productions van Sg. De Amersfoortse Berg uit Amersfoort. Zij kregen de Edifier In-Ear Headphones overhandigd.

Finaledag Bizzkidz Management Competitie

3e prijs winnaars

De tweede prijzen gingen naar Budget Budz van het Carmelcollege uit Emmen en Sound Allround van Het Erasmus uit Almelo. Zij wonnen ieder een prachtige Veho ZB-6 Bluetooth Headphone.

Finaledag Bizzkidz Management Competitie
2e prijs winnaars

Uiteindelijk wisten de teams BudCoin van de Chr. Sg. Walcheren uit Middelburg en AVFC van het Willibrord Gymnasium uit Deurne in hun poules de eerste prijs in de wacht te slepen.

Finaledag Bizzkidz Management Competitie

1e prijs winnaars

En als klap op de vuurpijl kregen de 'Managers van het jaar 2018' een rondrit door Amsterdam in een exclusieve negen meter lange limousine voorzien van alle luxe en de nieuwste snufjes. Een onvergetelijke ervaring!

Finaledag Bizzkidz Management Competitie

Ook de aanwezige docenten en begeleiders werden niet vergeten. Zij kregen een tas met een prachtig boek en diverse "goodies", die ter beschikking waren gesteld door De Nederlandsche Bank. Al met al was het voor zowel de docenten en finalisten, als de spelleiding een erg leuke en geslaagde finaledag!

Tot slot willen wij graag alle betrokken partijen bedanken voor hun inzet! Zonder hen zou deze finaledag niet mogelijk zijn geweest. Speciaal gaat onze dank uit naar het Bezoekerscentrum van De Nederlandsche Bank voor het verzorgen van de prachtige locatie en de prima catering.

Tot volgend jaar!

Spelleiding Bizzkidz Management Competitie

 

Uitslag finale Bizzkidz 2018

 

Poule A Teamnaam Schoolnaam Plaats
1 BudCoin Chr. Sg. Walcheren Middelburg
2 Budget Budz Carmelcollege Emmen
3 VVG In-Ears CS Vincent van Gogh Assen
4 LTS management Laar en Berg Laren
5 Shark Chr. Sg. Walcheren Middelburg
Poule B Teamnaam Schoolnaam Plaats
1 AVFC Willibrord Gymnasium Deurne
2 Sound Allround Het Erasmus Almelo
3 JSF Top Productions Sg. De Amersfoortse Berg Amersfoort
4 Dirk Bouwmarkt Gerrit Komrij College Winterswijk
5 LAMA Dr. Nassaucollege Assen
6 Droeftoeters en co Almere College Dronten


Klik hier voor alle foto's van de finaledag!