Finaledag

Verslag en uitslag finaledag Bizzkidz 2020

Vanwege het Coronavirus kon de finaledag van Bizzkidz 2020 helaas niet plaatsvinden in het Bezoekerscentrum van De Nederlandsche Bank in Amsterdam. Na vier intensieve voorrondes plus twee halve finalerondes, werd de finale dus online gespeeld met o.a. teams uit Assen, Middeburg, Winterswijk, Amersfoort en zelfs uit Heist-op-den-Berg en Kapelle-op-den-Bos in België.

Van de duizenden leerlingen uit Nederland en België waren 10 teams doorgedrongen tot de finale. Hierin moesten zij gedurende 3 finalerondes het fictieve bedrijf DigiSoft marktleider maken in de zwaar concurrerende markt voor educatieve en entertainment games. Aan de hand van de bedrijfsbeschrijving konden de teams hun strategieën uitstippelen. Het doel was om een zo hoog mogelijke winst te behalen en marktleider te worden in de zwaar concurrerende markt voor Educatieve en Entertainment games.

Verslag online finale

Voor de eerste ronde hadden de teams ruim 4 dagen de tijd om beslissingen te nemen ten aanzien van de prijsstelling, productie, verkoopinspanningen etc. Dit alles in een markt waarin groeipercentages van wel 50% tot de mogelijkheden behoorden. Geen eenvoudige opgave dus. Het was van cruciaal belang om een goede eerste ronde te spelen als basis voor de overige rondes die nog gingen komen.

Na de verwerking van finaleronde 1 bleek dat het team Sjokoladesaus van het Corderius College uit Amersfoort een voorsprong had op de concurrenten en de verschillen tussen de teams nog erg klein waren. Nog steeds maakte iedereen kans op de titel "Managers van het Jaar" en die prachtige prijzen.

De druk werd voor de leerlingen verder opgevoerd en voor ronde 2 kregen ze slechts 3 dagen de tijd. Voor deze ronde werd ook nieuwe marktinformatie vertrekt. Door een tekort aan gekwalificeerde uitzendkrachten kreeg het bedrijf te maken met logistieke problemen. Hier moesten de teams goed op in weten te spelen. Zowaar geen sinecure!

Met de resultaten van ronde 2 en de nieuwe marktgegevens als uitgangspunt moesten vervolgens de beslissingen voor ronde 3 worden genomen. Nu ging het erom spannen! De teams bereidden zich voor op de alles beslissende laatste ronde. Alles werd uit de kast gehaald en de spanning was te snijden. Welk team zou de beste marketingmix hebben en de meeste orders in de wacht slepen?

Uitslag Bizzkidz 2020

De vijfde prijs was voor team Earbuddys van het Gerrit Komrij College uit Winterswijk en de vierde prijs ging naar het team High Finance van Chr. Sg. Walcheren uit Middelburg. Alle teamleden wonnen de Onkyo Hi-Res In-Ears.

De derde prijs was voor het Belgische team Fenedi van het Sint Theresiacollege uit Kapelle-op-den-Bos en de tweede prijs ging naar Feenstra Inc van CS Vincent van Gogh uit Assen. Zij kregen ieder de Google Home Mini Smart Speaker.

Prijswinnaars Bizzkidz management competitie, gamification, serious gaming, serious games, business games, management games

2e prijs winnaars

Uiteindelijk wist het team Sjokoladesaus van het Corderius College uit Amersfoort de eerste prijs in de wacht te slepen. Ieder teamlid won een prachtige LG ThinQ Smart Speaker met Google assistant, die tijdens een online prijsuitreiking door de Bizzkidz spelleiding werd uitgereikt aan de kersverse "Managers van het jaar 2020".

Prijswinnaars Bizzkidz management competitie, gamification, serious gaming, serious games, business games, management games

1e prijs winnaars

Door de Corona perikelen was de finaledag dit jaar anders dan in andere jaren. Maar het was al met al voor zowel de docenten en finalisten, als de spelleiding een erg leuke en geslaagde online finale!

Spelleiding Bizzkidz Management Competitie

 

Uitslag finale Bizzkidz 2020

Ranking Teamnaam Schoolnaam Stad
1 Sjokoladesaus Corderius College Amersfoort
2 Feenstra Inc CS Vincent van Gogh Assen
3 Fenedi Sint Theresiacollege Kapelle-op-den-Bos (BE)
4 High Finance Chr. Sg. Walcheren Middelburg
5 Earbuddys Gerrit Komrij College Winterswijk
6 Malo Heilig-Hartcollege Heist-op-den-Berg (BE)
7 SoundProof CS Vincent van Gogh Assen
8 AS Sint Theresiacollege Kapelle-op-den-Bos (BE)
9 Stonks INC CS Vincent van Gogh Assen
10 Keup ROC Rivor Tiel

www.bizzkidz.nl is een serious game ter bevordering van ondernemerschap in het onderwijs en wordt georganiseerd door BitPress Educatie (www.bitpress.nl).