Finaledag

Verslag en uitslag finaledag Bizzkidz 2021

Vanwege het Coronavirus kon de finaledag van Bizzkidz 2021 helaas niet plaatsvinden in het Bezoekerscentrum van De Nederlandsche Bank in Amsterdam. Na vier intensieve voorrondes plus twee halve finalerondes, werd de finale dus online gespeeld met o.a. teams uit Assen, Middelburg, Winterswijk, Amersfoort en Hilversum.

Van de duizenden leerlingen uit Nederland en België waren 9 teams doorgedrongen tot de finale. Hierin moesten zij gedurende 3 finalerondes het fictieve bedrijf DigiSoft marktleider maken in de zwaar concurrerende markt voor educatieve en entertainment games. Aan de hand van de bedrijfsbeschrijving konden de teams hun strategieën uitstippelen. Het doel was om een zo hoog mogelijke winst te behalen en marktleider te worden in de zwaar concurrerende markt voor Educatieve en Entertainment games.

Verslag online finale

Voor de eerste ronde hadden de teams ruim 4 dagen de tijd om beslissingen te nemen ten aanzien van de prijsstelling, productie, verkoopinspanningen etc. Dit alles in een markt waarin groeipercentages van wel 50% tot de mogelijkheden behoorden. Geen eenvoudige opgave dus. Het was van cruciaal belang om een goede eerste ronde te spelen als basis voor de overige rondes die nog gingen komen.

Na de verwerking van finaleronde 1 bleek dat het team EarDrum Enterprise van Christelijke Scholengemeenschap Walcheren een voorsprong had op de concurrenten en de verschillen tussen de teams nog erg klein waren. Nog steeds maakte iedereen kans op de titel "Managers van het Jaar 2021" en die prachtige prijzen.

De druk werd voor de leerlingen verder opgevoerd en voor ronde 2 kregen ze slechts 3,5 dag de tijd. Voor deze ronde werd ook nieuwe marktinformatie vertrekt. Door een tekort aan gekwalificeerde uitzendkrachten kreeg het bedrijf te maken met logistieke problemen. Hier moesten de teams goed op in weten te spelen. Zowaar geen sinecure!

Met de resultaten van ronde 2 en de nieuwe marktgegevens als uitgangspunt moesten vervolgens de beslissingen voor ronde 3 worden genomen. Nu ging het erom spannen! De teams bereidden zich voor op de alles beslissende laatste ronde. Alles werd uit de kast gehaald en de spanning was te snijden. Welk team zou de beste marketingmix hebben en de meeste orders in de wacht slepen?

Uitslag Bizzkidz 2021

De vijfde prijs was voor team GVMbudz en de vierde prijs ging naar het team Vlaflip Team Vlaflip. Alle teamleden wonnen de ANC Bluetooth Earphones.

De derde prijs was voor EarDrum Enterprise en de tweede prijs ging naar De Kneuzenbrigade. Zij kregen ieder de Sony Bluetooth Speaker.

Uiteindelijk wist het team Bizzpodz van CS Vincent van Gogh uit Assen de eerste prijs in de wacht te slepen. Ieder teamlid won die prachtige BEATSx Wireless Earphones, die tijdens een online prijsuitreiking door de Bizzkidz spelleiding werd uitgereikt aan de kersverse "Managers van het jaar 2021".

Prijswinnaars Bizzkidz management competitie 2021, gamification, serious gaming, serious games, business games, management games

1e prijs winnaars

Door de Corona perikelen was de finaledag dit jaar anders dan in vorige jaren. Maar het was al met al voor zowel de docenten en finalisten, als de spelleiding een erg leuke en geslaagde online finale!

Spelleiding Bizzkidz Management Competitie
 

Uitslag finale Bizzkidz 2021

Ranking Teamnaam Schoolnaam Stad
1 Bizzpodz CS Vincent van Gogh Assen
2 De Kneuzenbrigade Corderius College Amersfoort
3 EarDrum Enterprise Chr. Sg. Walcheren Middelburg
4 Vlaflip Team Vlaflip Corderius College Amersfoort
5 GVMbudz Chr. Sg. Walcheren Middelburg
6 TradeMarket Chr. Sg. Walcheren Middelburg
7 Kurt Happy Zouma Gerrit Komrij College Winterswijk
8 MEFkees Laar & Berg Laren
9 Losers2 Buitenhoutcollege Almere

 
www.bizzkidz.nl is een serious game ter bevordering van ondernemerschap in het onderwijs en wordt georganiseerd door Bizzgames Gamification (www.bizzgames.nl).