De Wereld van DNB

De Wereld van DNB

De Wereld van DNB

Al 14 jaar is De Nederlandsche Bank (DNB) partner van de Bizzkidz Management Competitie. En ook dit jaar vindt de finaledag plaats in het DNB Bezoekerscentrum.

Beleef de wereld van het geld, goud en de economie in het DNB Bezoekerscentrum. En maak alvast online kennis met de Wereld van DNB!
De Wereld van DNB Bezoekerscentrum Bizzkidz partner

Het DNB Bezoekerscentrum biedt een boeiende presentatie voor iedereen vanaf 16 jaar die meer wil weten over economie, het werkterrein van DNB en wat dit betekent voor jou. Wat is financiële stabiliteit en waarom is het belangrijk? Neem plaats op de stoel van een toezichthouder, adviseur of beleidsmedewerker en bepaal de rente of beslis over het verstrekken van vergunningen aan financiële instellingen. U kunt zich nu aanmelden voor een gratis rondleiding met uw klas in het DNB Bezoekerscentrum via tel: 020-5243339 / 5243355.

U kunt met uw leerlingen ook alvast online kennismaken met de wereld van DNB.
Kijk op www.dewereldvandnb.nl. Deze online les laat leerlingen op interactieve wijze ontdekken wat de kerntaken van DNB zijn en wat het belang daarvan is voor de welvaart in Nederland. Aan bod komen economische principes en begrippen, zoals rente, inflatie, koopkracht en economische groei.

Wie zorgt voor de productie van Euro’s, hoe worden betaalsystemen efficiënt en veilig gehouden, welk instrument wordt ingezet om de inflatie te sturen en waar moet je allemaal rekening mee houden als je toezicht houdt op financiële instellingen? Betrek daar de verkiezing van Trump, de Brexit of energieprijzen in en de actuele economieles is compleet.

De les gaat uit van een algemeen gedeelte over financiële stabiliteit, het hoofddoel van DNB en daaropvolgend drie modules die de kerntaken betalingsverkeer, monetair beleid en toezicht behandelen. Daarnaast geeft DNB ook advies aan de regering over de economie. Ook dat komt aan de orde. Bekijk de online les op www.dewereldvandnb.nl.

De les is uitstekend te gebruiken als voorbereiding op een bezoek aan het Bezoekerscentrum van DNB, maar is ook los inzetbaar tijdens een of meerdere economielessen. Het materiaal sluit aan op verschillende eindtermen en concepten uit het curriculum en doet een beroep op de 21st century skills van de leerlingen. U kunt zich aanmelden voor een gratis rondleiding met uw klas in het DNB Bezoekerscentrum via tel: 020-5243339 / 5243355.

Meer onderwijsmateriaal van DNB kunt u vinden via www.dnb.nl